Say no to Israel

Say no to Israel
Say Yes to Plaestine

Thursday, June 03, 2010

Syeikh raid Solah disangka telah mati.

Semasa tentera Israel menguasai kapal mereka menyangka mereka telah membunuh Syeikh Raid Solah sebelum mendarat. Rupanya mereka telah membunuh seorang rakyat Turki yang mirip wajahnya.

Kemudian seorang tentera komando Yahudi bertanya adakah kamu Syeikh raid Solah dia menjawab ya. Kemudian mereka meminta passportnya lalu dia memberikannya. Komando tadi tidak percaya dan berlalu.

Kemudian datang seorang berpangkat lebih tinggi. Bertanya adakah kamu Syeikh raid Solah dia menjawab ya. Kemudian mereka meminta passportnya lalu dia memberikannya. Komando tadi tidak percaya dan berlalu.

Kemudian datang lagi seorang yang berpangkat lebih besar. Bertanya adakah kamu Syeikh raid Solah dia menjawab ya. Kemudian mereka meminta passportnya lalu dia memberikannya. Komando tadi tidak percaya dan membawanya ke Bilik kawalan. Di sana ada seorang duduk di sebalik meja seperti biasa lalu bertanya adakah kamu Syeikh raid Solah dia menjawab ya. Kemudian mereka meminta passportnya lalu dia memberikannya. Komando tadi tidak percaya.

Di pelabuhan perkara yang sama berlaku. Mereka dilepaskan dengan sayarat akan dipantau selama lima hari dan tidak boleh keluar negara selama 45 hari.

Syeikh Raid menyatakan selepas bebas bahawa Yahudi akan hancur dalam tangan Turki. Menurutnya lagi kini tangan Yahudi telah dikotori dengan darah Palestin dan Turki. Anqarah adalah Ghaza di Palestin, Istanbul adalah al Quds di Palestin dan Masjid Sultan al Fateh adalah al Aqsa di Palestin.

Dalam artikel lain ada menyebut anak-anak Usmaniyah telah membuka mata Arab. Terjemahan dan Ringkasan dari Palestine-info.info

No comments: